Szecsei Apánk, sakkverseny és nőnapi rendezvény Szolnokon – programajánló

Megosztás

Szokásosan egy kisebb összeállítással készültünk az előttünk álló hétvége legfontosabb szolnoki kulturális eseményeiről, legyen szó fotókiállításról, egy kiadós bulizásról, vagy a tavaly nyár után ismét megrendezésre kerülő Rapid Open Nemzetközi sakkversenyről. Ha tartalmasan akarja tölteni a hétvégét, érdemes végigböngészni!

„Harmóniában a természettel“ fotókiállítás a RepTárban március 5-től

A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum 2024-ben is különleges programokkal várja a családokat, baráti társaságokat, kirándulókat és a repülés szerelmeseit.

A RepTárban Csontos Csenge hobbi természetfotós – Harmóniában a természettel című fotókiállítása és jótékonysági árverése tekinthető meg március 5. és 19. között. Támogassuk együtt Csontos Csengét, aki 19 évesen leküzdötte a leukémiát, majd szövődményként átmenetileg kerekesszékbe került.

A torna mellett több dolgot is csinál, többek között fotóz. Több szolnoki intézményt felkeresett, így a RepTárat is, hogy a múzeumba kiállításra kerüljön 15 fotója. A fényképekre egy jótékonysági árverésen lehet licitálni az alábbi linken, a befolyt összeget Csenge gyógykezelésére fordítják.

Csenge egyik képe

Nőnapi program Szolnokon – március 8. 15:00-16:00

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége szeretettel vár mindenkit a programjára péntek délután három órakor a Szapáry utca 19. szám alatt. Farkas Gabriellával beszélgetnek a nőiességről, majd selyemvirágot készítenek.

Üdítőket, saját készítésű sütiket örömmel fogadnak. A program jelnyelvi akadálymentességgel valósul meg.

Szolnok Agóra Rapid Open Nemzetközi sakkverseny – március 9.

Még január elején számoltunk be a Szol24-en, hogy a tavaly nyáron nagy sikerrel megrendezett Szolnok Agóra Open után idén sem kell aggódniuk a sakk szerelmeseinek, már ami a hivatalos megmérettetést és versenyt illeti.

A bajnoki címet nyerő sakkozó 35 000 Ft díjazásban részesül, valamint egy kupát, érmet és oklevelet is hazavihet, összesen az első hat helyezett nyer pénzjutalmat. Az esemény az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban kerül megrendezésre.

Megyei Rejtvényfejtő Bajnokság – március 9. 10:00

Szombaton, a Szandaszőlősi Művelődési Házban kezdő, haladó és mesterjelölt szinten tartanak rejtvényfejtő bajnokságot.

A bajnokságra csak Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei lakosoktól fogadnak nevezést. Nevezni az 56/424-330-as telefonszámon vagy emailben a [email protected] címen lehetett március 5-ig.

Szép Ernő: Lila Akác című darabja a Szolnoki Szigligeti Színházban – március 9. 19:00 és március 10. 15:00

Csacsinszky Pali a fiatal bankfiú szerelmes a Szerelembe. Izgatottan keresi a nagy Nőt, az Igazit és így alig veszi észre a Ligetben üldögélő fiatal, édes leányt, Tóth Mancit, akit neki teremtett az élet. Álmok, vágyak, az ifjúság igézete – ezt kínálja Szép Ernő. Korabeli dalok, kuplék, slágerek gazdagítják az előadást.

A főbb szerepekben Csákvári Krisztiánt, Radó Deniset, Bíró Panna Dominikát és Mészáros Istvánt láthatjuk.

Szecsei apánk a Boomerangban – március 9.

A Boomerang Club a Facebook oldalán azt ígéri, szombaton a környék legkomolyabb bulijával robbannak. A lemezlejátszóknál a Szecsei és Rick Wayne lesz

Képek: Boomerang Club Szolnok Fb, csengephotography.hu

Kapcsolódó cikkek